Annons

Coronakrisen maler ner januariavtalet

Foto: Erik Simander / TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 8 maj. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras veckan som gått. Höjd a-kassa och LO:s skri om LAS-förändringar. Hur påverkas januariavtalet av krisen? Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras veckan som gått. Det började med att alla pratade om att Stefan Löfven duckar kritiska medieintervjuer, och avslutades med vem det är som påverkar L:s agenda. Däremellan har svensk coronastrategi diskuterats. Sverige har nu 3190 döda, men takten har trots allt avtagit något.

På ledarsidan har Lydia Wålsten skrivit om hur kommuner försöker runda grundlagen i coronans namn och om att den höjda a-kassan som regeringen nu gått fram med kan bli väldigt svår att rulla tillbaka. Maria Ludvigsson har slagit ett slag för att bolag visst borde få göra utdelningar trots att de tar emot bidrag från staten, något Tillväxtverket igår meddelade att de nu sätter stopp för. Sist men inte minst har LO börjat rya om den arbetsrättsutredning som ska läggas fram den 1 juni.

Ledarredaktionen delar fredag med Widar Andersson, S-märkt chefredaktör på tidningen Folkbladet och Mikael Sandström, ekonom och konsult som samarbetar med PR-byrån Diplomat.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons