Annons

Cyrus och Jay-Z firar Woodstockjubileum

Miley Cyrus. Arkivbild.
Miley Cyrus. Arkivbild. Foto: Jordan Strauss/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Woodstock 1969. Arkivbild.

Foto: AP/TT

Woodstock 1969. Arkivbild.

Foto: AP/TT
Woodstock 1969. Arkivbild.
Woodstock 1969. Arkivbild. Foto: AP/TT

Woodstockfestivalen firar 50 år i år och firar det genom att boka en rad samtida artister till jubileumshelgen Woodstock 50. Miley Cyrus, Jay-Z, The Killers och Chance the Rapper finns bland dragplåstren inför konserthelgen i augusti.

Men festivalen firar också med ett par av de artister som spelade på den allra första festivalen 1969: Santana, John Fogerty, Country Joe McDonald och Canned Heat återvänder alla för att spela för Woodstockpubliken.

"Jag var där för 50 år sedan och nu är jag tillbaka för att fira tre dagar av fred, kärlek och musik!", skriver 73-årige Fogerty på Twitter.

Originalfestivalen anses vara ett av populärkulturens mest avgörande ögonblick, och med årets bokningar vill arrangören knyta samman den publik som då såg ikoner som Janis Joplin och Jimi Hendrix jamma i ösregnet med nutidens yngre konsertpublik. Michael Lang, som var med och grundade Woodstock 1969, säger till Rolling Stone att man siktat på att skapa en eklektisk helg för olika generationer.

Den tre dagar långa festivalen äger rum den 16–18 augusti i Watkins Glen i New York. Samma helg äger även en festival rum på den plats där originalfestivalen ägde rum, i Bethel i New York ungefär tre timmars bilfärd från Watkins Glen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons