Hela denna artikel är en annons

Då lanseras den unika SUV:en i Sverige

Styrkan i en SUV med kraften av eldrift. Snart lanseras elbilen för moderna bilförare som vill kombinera körglädje med minimal miljöpåverkan.

Kombinationen av eleganta linjer och ett självsäkert uttryck gör nya KONA electric imponerande från alla vinklar.

Foto: Hyundai

Framtiden för våra bilar lutar allt mer mot elektrifiering. För många svenskar är det inte längre självklart att bara tanka fossilt bränsle och köra iväg. Miljöfrågan blir en allt större del i svenskarnas vardag. Och med ett bredare och mer förmånligare utbud går många nu över till att köra på enbart el.

Hyundai har som mål att introducera 18 miljöbilar på den globala marknaden fram till 2025. Och redan till hösten 2018 har man som mål att erbjuda Sveriges bredaste utbud av elektrifierade bilar.

Vilken miljöbil passar dig bäst? Läs mer om Hyundai:s utbud av klimatsmarta bilar!track.adform.net

Kombinationen av eleganta linjer och ett självsäkert uttryck gör nya KONA electric imponerande från alla vinklar.

Foto: Hyundai

Under våren 2018 gjorde det senaste tillskottet i Hyundais SUV-familj och miljöbilssegment världsdebut. Hyundai KONA electric. Bilen sammanför styrkan i en SUV med kraften av eldrift. Bilen har samma expressiva design och attityd som vanliga KONA men kompletterad med en eldriven drivlina som reflekterar livsstilen hos moderna kunder som vill kombinera körglädje med minimal miljöpåverkan.

– Hyundai är det första bilmärket i Europa som gör en helt eldriven kompakt-SUV tillgänglig för alla. Genom att redan erbjuda marknadens bredaste utbud av miljödrivlinor ligger vi i framkant när det kommer till miljövänlig mobilitet, säger Roland Bägén, marknadschef på Hyundai Sverige.

Kombinationen av eleganta linjer och ett självsäkert uttryck gör nya KONA electric imponerande från alla vinklar.
Kombinationen av eleganta linjer och ett självsäkert uttryck gör nya KONA electric imponerande från alla vinklar. Foto: Hyundai

Kraftfull motor

Med KONA electric kan du välja bland två olika elmotorer. Med långdistansbatteriet behöver du inte ha räckviddsångest. Du kan lugnt köra ut på vägarna med vetskapen om att det finns gott om laddning för längre resor. Batteriet på 64 kWh ger en räckvidd på upp till hela 546 kilometer* och en maximal effekt på 204 hästkrafter (150 kw).

Med en batterikapacitet på 39,2 kWh klarar kortdistansversionen en körsträcka på hela 345 kilometer* med en motoreffekt på 135 hk (99 kW).

Snabbladdning (100 kW) av det stora litium-jon polymerbatteriet upp till 80 procent tar endast 54 minuter.

Självsäker design

Kombinationen av eleganta linjer och ett självsäkert uttryck gör nya KONA electric imponerande från alla vinklar. De unika 17-tums lättmetallfälgarna är optimerade för lågt luftmotstånd och kombinerar effektivitet med design.

Tekniska lösningar

Förutom att du enkelt kan ladda KONA electric via strömsladden, får du även hjälp av den smarta bromskraftåtervinningen. Sensorer med radarteknik används för att automatiskt kontrollera nivån av bromskraftåtervinningen. Lösningen känner även av om bilen exempelvis kör i upp- eller nedförsbacke och anpassar sig därefter, så att bromsningen optimeras för att få ut så mycket som möjligt av bromskraftsåtervinningen. På så sätt kan KONA electric hålla en stabilare laddningsnivå.

Nya KONA electric når svenska handlare under vintern 2018/2019.

*Räckvidd enligt NEDC-körcykeln.

Nyfiken på Hyundai KONA electric? Anmäl ditt intresse idag!track.adform.net
Annons
Annons
Annons