Annons

Daftölands temapark: ”Har annan målgrupp”

En vikingainspirerad bergochdalbana ska locka besökare att öppna plånboken på landets dyraste nöjespark. Landets billigaste dito satsar i stället på pirater – och enbart på barnfamiljer.

Under strecket
Publicerad

Daftöpiraterna åker en av parkens attraktioner.

Foto: Daftö Resort

Lisebergs vd Andreas Andersen.

Foto: Björn Larsson Rosvall

Daftöpiraterna åker en av parkens attraktioner.

Foto: Daftö Resort
Daftöpiraterna åker en av parkens attraktioner.
Daftöpiraterna åker en av parkens attraktioner. Foto: Daftö Resort

Landets billigaste temapark är Daftöland – ett nöjesfält med pirattema i kuststaden Strömstad i Västra Götaland. Nöjesfältet ligger angränsande till en campingplats som håller 3 000 gäster. Entréavgiften på 180 kronor gör parken till den billigaste i landet.

Daftölands parkchef, Peter Steen, berättar att de låga priserna beror på att själva nöjesfältet är ett relativt nytt tillskott.

– Vi är medvetna om att vi är billiga jämfört med de stora parkerna i Europa, men Daftöland är en park under uppbyggnad. Sedan har vi en annan målgrupp, vi har valt att satsa på enbart barnfamiljer, säger han.

Det är bara ungefär hälften av alla gäster som köper det dyraste paketet.

Under en vanlig dag i Daftöland uppskattar Peter Steen att en gäst spenderar mellan 300 och 480 kronor på mat och entré. I priset ingår samtliga attraktioner och två teaterföreställningar, som varit så populära att de nu tänker lägga till en kvällsföreställning.

Annons
Annons

Lisebergs vd Andreas Andersen.

Foto: Björn Larsson Rosvall

– Kvällsföreställningen kommer att ha en separat entré, säger han.

Lisebergs vd Andreas Andersen.
Lisebergs vd Andreas Andersen. Foto: Björn Larsson Rosvall

Cirka två timmar från Strömstad ligger Göteborg där landets dyraste temapark, Liseberg, ligger. Där kostar åkbandet nästan dubbelt så mycket som entrén på Daftöland.

Lisebergs vd Andreas Andersen motiverar priset med att man får mer för sina pengar på Liseberg, och säger att det bara är ungefär hälften av alla gäster som köper det dyraste paketet.

Vi öppnade också en ny stor bergochdalbana förra hösten.

– Vi har en flexibel struktur, där man som vuxen kan välja att betala entré för sig själv för att se en konsert, eller välja att bara köpa åkband till sina barn. Därför spenderar genomsnittsbesökaren cirka 400 kronor per dag på entré, mat, spel och åkband, säger han.

Andreas Andersen berättar att parken har lagt till ett nytt evenemangsområde just därför.

– Vi öppnade också en ny stor bergochdalbana förra hösten, Valkyria. Detta blir första sommarsäsongen som vi har den, tillägger han.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons