X
Annons
X

Dålig beredskap mot hästvirus på klinikerna

Illustrationsbild.
Illustrationsbild. Foto: NTB / TT NYHETSBYRÅN
Linnea Järkstig / Omni
Publicerad

Flera hästar i Stockholmsområdet har avlivats efter att de smittats av den allvarliga varianten av hästviruset EHV-1 som drabbat stall i länet. Men beredskapen för att behandla hästar för viruset är dålig, rapporterar P4 Stockholm.

Det smittsamma viruset behandlas genom att man hissar upp hästen i en hängsele, men en sådan anordning finns bara på ett ställe i landet – i Uppsala.

– Naturligtvis vore det bättre om den möjligheten fanns också på andra hästkliniker, säger Henrik Eriksson, djursjukhusdirektör vid hästkliniken i Ultuna i Uppsala till P4.

Annons
X
För att hindra smittspridning måste djuren isoleras tt.omni.se Hästviruset sprider sig – nu ställs alla tävlingar in (13 februari) expressen.se Viruset är väldigt smittsamt, och det är därför Ridsportförbundet nu har tagit beslutet om ett tävlingsstopp (13 februari) dn.se Två hästanläggningar i Österåkers kommun i Stockholms län och Östhammars kommun i Uppsala län är isolerade (13 februari) tt.omni.se Svenska Ridsportförbundet skriver om stoppet på sin hemsida ridsport.se
Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X