Annons

Daniel Kindberg utreds för mutbrott

Daniel Kindberg utreds för mutbrott som ska ha begåtts under hans tid som vd i det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Arkivbild.
Daniel Kindberg utreds för mutbrott som ska ha begåtts under hans tid som vd i det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Arkivbild. Foto: Thomas Johansson / TT
Under strecket
TT
Publicerad

Östersunds FK:s tidigare ordförande utreds för misstänkt mutbrott av Riksenheten mot korruption. Det misstänkta brottet ska ha begåtts när Daniel Kindberg var vd för det kommunala bostadsbolaget Östersundshem. Bakom polisanmälan står Östersunds kommun via sitt bolag Rådhus AB, skriver Östersunds-Posten.

Kommunen hade också anmält Kindberg för trolöshet mot huvudman i samband med en markaffär i Östersund. Den delen av utredningen lades dock ner på onsdagen av åklagaren Martin Bresman, skriver tidningen.

– I den delen har vi gjort en grundlig utredning och kunnat konstatera att bevisningen inte räcker för att kunna förvänta sig en fällande dom, säger Martin Bresman till TT.

Han säger att det dock finns andra delar av förundersökningen som fortsätter.

– Exakt vad vi utreder och vilka som misstänkta är uppgifter som omfattas av förundersökningssekretess. Men förundersökningen gäller mutbrott, säger Martin Bresman.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons