Annons

Danielson startar - Nilsson Lindelöf vilar

Marcus Danielson startar mot Malta.
Marcus Danielson startar mot Malta. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Victor Nilsson Lindelöf ut, Marcus Danielson in.

Det är en av förändringarna som förbundskapten Janne Andersson gör i startelvan till EM-kvalet mot Malta.

– Det ska bli jättespännande att se honom i en match, säger Andersson.

Under strecket
TT
Publicerad

Försvararen Victor Nilsson Lindelöf, som har haft ryggproblem under samlingen, står över Sveriges EM-kvalmöte med Malta.

I stället får Marcus Danielson, som därmed debuterar i A-landslaget, chansen.

– Till att börja med är Victor Nilsson Lindelöf inte hundra i sin rygg, det har blivit bättre men inte så bra att han kan spela, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

– Jag räknar med att det är en match där vi kommer att ha relativt mycket boll, och då är det viktigt hur vi spelar upp, hur vår speluppbyggnad funkar från våra spelare där bak. Jag tycker Marcus har väldigt bra fötter och är duktig på att välja rätt alternativ i uppspelsfasen.

Djurgårdens lagkapten kliver därmed raka vägen in i Sveriges startelva till bortamatchen på Ta' Qali-stadion utanför Valletta. Där bildar han mittbackspar med Andreas Granqvist och duon har Mikael Lustig till höger om sig, och Pierre Bengtsson till vänster.

Marcus Berg är tillbaka i startelvan – anfallaren började på bänken mot Norge – och är tillsammans med Robin Quaison högst upp i den svenska uppställningen. Det innebär i sin tur att Alexander Isak inleder på bänken.

– Han (Berg )har en erfarenhet av vårt sätt att spela i landslaget, är väldigt bra och gör väldigt stor nytta för oss, alltid, säger Janne Andersson.

– Alexander Isak har sett bra ut, har varit ganska mycket inhoppare i Real Sociedad nu och har gjort det bra. Jag hoppas att han kan vara en bra inhoppare för oss i kväll.

Sveriges startelva: Robin Olsen – Mikael Lustig, Marcus Danielson, Andreas Granqvist, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Robin Quaison.

Maltas startelva: Henry Bonell – Zach Muscat, Andrei Agius, Kurt Shaw, Joseph Zerafa – Joseph Mbong, Dunstan Vella, Rowen Muscat, Luke Gambin – Kyrian Nwoko, Alfred Effiong.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons