Annons

Så blir nya Iphone och Samsung Galaxy

Hemliga detaljer kring både nya Iphone och Samsung Galaxy S10 plus har läckt ut. Ultravidvinklar, selfiekameror och fingeravtryck i displayen är del av det it-världen skvallrar om.

Under strecket
Publicerad
Foto: Mark Lennihan/TT Bild 1 av 1

1 / 5

Foto: Mark Lennihan/TT

I början av nästa år kommer Samsung troligtvis hålla ett event där tillverkaren kommer visa upp det nya flaggskeppet Galaxy S10 Plus. Men detaljer har redan läckt ut kring den nya telefonen, rapporterar Forbes. Den läckta informationen ger en bra inblick i den nya Galaxy S10 Plus funktioner och utseende.

Samtidigt är många övertygade om att Apple har problem med sina uppgraderingarna av de nya Iphone-modellerna. Uppgraderingarna är inte tillräckliga och de misslyckas med att locka köpare, skriver Forbes.

Apple har testat att sänka priserna för att få tillbaka sina kunder men nu verkar nästa steg vara att ta tillbaka en efterlängtad funktion.

Annons
Annons
Foto: Ahn Young-joon/TTBild 1 av 1

2 / 5

Samsung: Ultravidvinkel och selfiekameror

Foto: Ahn Young-joon/TT

I de läckta uppgifterna skvallras det om att den nya Samsung Galaxy S10 Plus kan komma att få så många som fem kameror. Två kameror framtill och tre på baksidan – utrustade med en LED-blixt.

Två av kamerorna ryktas vara selfiekameror som ger högupplösta bilder. En av de andra kamerorna ska vara en ultravidvinkelkamera och det är första gången den kommer att sättas på en Samsung.

En kamera med ultravidvinkel passar sig bäst för att ta bilder i natur och landskap.

Annons
Annons

I handen håller kvinnan Galaxy S9 och S9 Plus.

Foto: Manu Fernandez/TT Bild 1 av 1

3 / 5

Samsung: Potentiell 5G-anslutning

I handen håller kvinnan Galaxy S9 och S9 Plus.
I handen håller kvinnan Galaxy S9 och S9 Plus. Foto: Manu Fernandez/TT

På den läckta bilden på Samsung Galaxy S10 Plus syns ett hörlursuttag på undersidan tillsammans med en USB-kontakt för laddning. Alltså kommer de inte göra som Apple gjort och ta bort hörlursingången.

Eftersom telefonen heter ”plus” kommer den förmodligen ha en större skärmstorlek. Den ser ut att bli tillgänglig i färgen ”Auro Blue” och potentiellt kommer telefonen ha 5G–anslutning.

Om de läckta detaljerna stämmer kan Galaxy S10 Plus utseendemässigt likna Galaxy Note 9.

Annons
Annons
Foto: Kiichiro Sato/TT Bild 1 av 1

4 / 5

Iphone: efterlängtad funktion kommer tillbaka

Foto: Kiichiro Sato/TT

Apples nästa steg kan vara att ta tillbaka en efterlängtad funktion. Men tyvärr är det inte det, hos många, saknade hörlursuttaget vi kommer att få se.

Istället ryktas det om att Apple kommer att ta tillbaka fingeravtrycksavläsaren vilket Iphone X har ersatt med ansiktsigenkänning.

Fingeravtrycksavläsaren som kan vara på väg tillbaka kommer att få en modern twist. Apple utvärderar nu en biometrisk sensor som ska vara inbyggd i displayen och sägs komma först under nästa år.

Efter reklamen visas:
Fem saker du bör veta om nya Iphone
Annons
Annons
Foto: Jessica Gow / TT Bild 1 av 1

5 / 5

Testar på Ipaden först

Foto: Jessica Gow / TT

Fingeravtrycksavläsaren kommer att testas på Ipad innan den introduceras till Iphone. Enligt källor till Forbes letar Apple nu efter en lösning för att minska storleken på höljet och ta bort hemknappen på Ipad och Ipad mini.

Samtidigt vill de undvika kostnaden för att lägga till ansiktsigenkänning (Face ID) eftersom de hellre vill ha en fingertrycksavläsare i diplayen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons