Annons

De tävlar om att undvika Whams jullåt

George Michael utgjorde Wham tillsammans med Andrew Ridgeley mellan 1981 och 1986. 1984 släppte de "Last christmas", som nu har blivit föremål för tävlingen "Whamageddon". Tävlingen har tyvärr inget mer konkret pris än äran. Arkivbild.
George Michael utgjorde Wham tillsammans med Andrew Ridgeley mellan 1981 och 1986. 1984 släppte de "Last christmas", som nu har blivit föremål för tävlingen "Whamageddon". Tävlingen har tyvärr inget mer konkret pris än äran. Arkivbild. Foto: Alistair Grant/AP/TT
TT
Publicerad

Brukar du i juletider lyssna på Whams dänga "Last christmas"? I så fall kan du redan ha förlorat i tävlingen "Whamageddon", som under senare år har blivit ett växande fenomen bland frivilliga deltagare.

Reglerna är enkla: mästerskapet pågår mellan den 1 december och julafton. Målet är att undvika att lyssna på "Last christmas" så länge det går. Den som hör så mycket som en sekund av låten åker ut och får vänta till nästa år.

Alla som råkar lyssna på klassikern från 1984 hamnar i den fiktiva världen Whamhalla och uppmanas då att pliktskyldigt krypa till korset och posta hashtaggen #whamageddon på sociala medier.

Annons

Om du dock älskar "Last christmas" men ändå känner ett starkt behov av att vara med i tävlingen finns ett litet kryphål: det är bara originalversionen som innebär förlust. Tolkningar och remixer är fullt tillåtna att lyssna på.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons