Annons

Annika Creutzer:Deltid gör dig till förlorare – på flera sätt

Illustration: Thomas Molén/Colourbox
Illustration: Thomas Molén/Colourbox

Att gå ner i arbetstid kan kännas som en bra lösning. Särskilt om arbetet är slitsamt eller barnen är små. Men det som ser ut att kosta lite i nettoinkomst kan, om deltiden blir långvarig, bli en stor förlust både i lägre inkomster och sämre pension.

Under strecket
Publicerad

Ett eller två år med sänkt arbetstid till 75–80 procent får oftast ingen större betydelse för pensionerna. Den allmänna pensionen har barnår, under fyra år efter att barnet är fött får den förälder med lägst inkomst, pension efter den gamla heltidslönen. (Det finns även andra sätt att räkna barnår som skyddar till exempel den som får barn under studietiden. Pensionsmyndigheten kan berätta mer.)

Den som är offentliganställd har kollektivavtal som ger i stort sett full avsättning till tjänstepensionen under de år arbetstiden sänks enligt föräldraledighetslagen, som ger rätt att sänka arbetstiden med 25 procent till barnet är åtta år. I några lokala kollektivavtal är denna ålder förlängd till tolv år.

Men – för den som har högre lön och är privatanställd tjänsteman (med kollektivavtal ITP 1) kan det kosta desto mer, särskilt om deltiden blir flera år.

Den som har en lön på 48 000 kronor i månaden och går ner till 75 procent sänker sin bruttolön till 36 000 kronor. Efter skatt blir nettot bara 19 procent lägre. Men inbetalningen till tjänstepensionen blir 64 procent lägre. Förklaringen är att avsättningen till tjänstepension är betydligt högre på löner över 39 000 kronor i månaden.

Annons
Annons

Deltid är den allra största förklaringen till att kvinnor får betydligt lägre pension.

Deltid under längre tid ger dock stora effekter på inkomsten och därmed på pensionen i alla inkomstlägen. Ett tips är att räkna på de direkta effekterna på de egna pensionerna med verktygen på minpension.se.

Men deltiden kan också innebär så mycket mer som också påverkar inkomsten och därmed pensionen, till exempel:

• Sämre möjligheter att avancera till bättre betalt arbete som ofta också kan vara fysiskt mindre krävande.

• Sämre möjligheter till vidareutbildning.

• Sämre möjligheter att hävda sig i löneförhandlingar.

• Sämre möjligheter att byta jobb och det är vid byten vi ofta gör våra lönesprång.

Den allra största förklaringen till att kvinnor får betydligt lägre pension än män är att många valt att arbeta deltid under längre tid.

En liten hjälp är att den som arbetar mer (oftast han) kan kompensera den som arbetar mindre (oftast hon). Ett sätt är att föra över sin premiepension. Det är inget stort belopp men ”gett är gett” och det är pengar som inte delas vid en eventuell skilsmässa. Han kan också ge henne vad hon förlorar i olika pensioner och dessa pengar görs till enskilda egendom genom äktenskapsförord. Det tredje sättet är att han amorterar större delen, allt eller mer än vad som behövs på bostadslånen. Det gynnar paret den dag de inte längre arbetar då de får lägre ränteutgifter. Skulle de skilja sig finns också ett större bostadskapital att dela på.

Detta löser dock inte problemet med att deltiden kan innebära en ojämn fördelning av det obetalda hemarbetet (och som mycket forskning visar – högre risk för skilsmässa). För att undvika att fastna i en arbetsfördelning som ofta innebär sämre inkomster och sämre pension för henne kan en lösning vara att båda arbetar deltidtid, 90 procent var istället för 80/100. Det kan också löna sig mer ekonomiskt med tanke på sjukersättningar, föräldrapenning, a-kassa och andra ersättningar som kan bli aktuella.

Och viktigast av allt – hon ska inte gå ner i arbetstid för att städa hela fredagen! Det är usel ekonomi, både på lång och kort sikt. Den lön hon skulle ha tjänat under fredagen räcker troligen både till rutstädning (inklusive en slant till städarens pension), hämtmat och lite annat som kan ge guldkant på familjelivet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons