Annons

Stjärnskott avgår efter sexuell relation

Katie Hill, stjärnskott inom demokraterna, tvingades avgå från kongressen i USA.
Katie Hill, stjärnskott inom demokraterna, tvingades avgå från kongressen i USA. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Hon beskrevs som en kommande stjärna inom Demokraterna. Men kongressledamoten Katie Hill tvingades avgå efter sexuellt samröre med en man i sin personal.

Under strecket
Publicerad

”Det här är det svåraste jag någonsin tvingats göra, men jag tror att det är bäst för mina väljare, min kommun och vårt land”, skrev Hill i ett avskedsbrev.

32-åringen har snabbt stigit i graderna. Efter att tidigare ha arbetat med föräldralösa barn i Kalifornien blev hon 2018 handplockad av representanthusets talman Nancy Pelosi som viceordförande i representanthusets översyn- och reformutskott, som för övrigt har spelat en viktig roll i utredningen om riksrättsåtal mot president Donald Trump.

Men i förra veckan inledde ett etikutskott en utredning gällande en sexuell relation som Hill skulle ha med en av de anställda, Graham Kelly. Det skulle vara ett brott mot de bestämmelser som togs efter metoo-eran.

Hill erkänt att hon haft ett förhållande med en icke namngiven anställd.

Talmannen Nancy Pelosi var kompromisslös i ett uttalande: ”Hill har erkänt misstag när det gäller omdöme, vilket gör hennes fortsatta arbete som kongressledamot ohållbart”.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons