Annons

"Det blir geggigt på toppen"

Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright. Arkivbild.
Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Allbright. Arkivbild. Foto: Allis Nettréus/SvD/TT

Det blir lätt geggigt på toppen med den rekryteringsprincip som Göran Persson tillämpar då han sätter sin gamle vän Jens Henriksson på vd-stolen i Swedbank.

Det anser Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Albright.

Under strecket
Johanna Cederblad / TT
Publicerad

En pålitlig kompis i ett svårt läge. S-märkta statsvetaren och debattören Stigbjörn Ljunggren förstår precis hur Göran Persson tänker när han väljer Jens Henriksson till vd i krisande Swedbank.

– Persson är ju luftlandsatt i Swedbank med uppdrag att rensa. Då kommer han att ha med sig en människa som han litar på, säger han.

Det är inte de rent meritmässiga argumenten som vägt tyngst i valet av Henriksson, enligt Stigbjörn Ljunggren. Även om Henriksson är kompetent. Här är det uppdragets speciella karaktär som gör att pålitlighet och personkemi är så viktigt, konstaterar han.

– Det är inget pensionärsjobb han tagit på sig, Göran Persson. Så är han ju som han är, också. Jens Henriksson kommer att kunna stå emot hans stil. Han hade kunnat ta vem som helst av sina grabbar. Nu väntar vi bara på Nuder också.

Men att tänka så är riskfyllt, tycker Amanda Lundeteg, vd på stiftelsen Albright, som verkar för jämställdhet i näringslivets ledningar.

– Det blir geggigt på toppen. Det objektiva omdömet riskerar att halta när man känner varandra och skyddar varandra. Det är lätt att man blir fartblinda. Om rena meriter vid rekryteringar avgör är den risken mindre.

Att män väljer män som de känner sedan tidigare gör att rekryteringsprocesserna inte blir professionella, förklarar hon.

– Företagen säger att de vill ha professionella processer, och rekryterare lägger fram de mest kompetenta personerna. Men så visar det sig ändå i slutändan att de bestämt sig från början för någon, säger hon.

Men "geggigheten på toppen" finns inom alla områden, konstaterar Stigbjörn Ljunggren, och i ett sådant läge som Swedbank befinner sig i finns inte utrymme för några lojalitetskonflikter i toppen. Visst finns det risk för fartblindhet då kompisar rekryterar varandra, men här finns andra risker som är större, förklarar han.

– Intellektuell inavel är ett problem, men i det här fallet är risken större om det tajta samarbetet äventyras. Jag förstår precis hur Göran Persson tänker, säger Stigbjörn Ljunggren.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons