Annons

Dinamarca dementerar P4-nyhet: ”De blev lurade”

Rosanna Dinamarca.
Rosanna Dinamarca. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Rosanna Dinamarca kunde tänka sig att ta över som partiledare i Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt, rapporterade P4 Väst under kvällen. Men nyheten var en bluff. ”De har blivit lurade”, säger Dinamarca till Aftonbladet.

Under strecket
Publicerad

Redan på onsdagskvällen när beskedet kom att Jonas Sjöstedt lämnar posten som partiledare för Vänsterpartiet pekades Rossanna Dinamarca ut som en av favoriterna att bli ny partiledare. Sent torsdagkväll kom också beskedet från P4 Väst att hon ställer upp om hon får frågan. Beskedet kom via ett sms till P4 väst redaktion.

Men det stämmer inte. Rossana Dinamarca har inte bekräftat att hon ställer upp.

– De har blivit lurade av någon som uppger vara mig och har mitt gamla nummer, skriver Dinamarca i ett sms till Aftonbladet.

I DN berättar hon vidare:

– Jag hade ett gammalt nummer som jag fick byta ut. Men det lever kvar på Radio Väst. I själva verket är det en kille som har mitt gamla nummer, och utger sig för att vara jag. Han svarar aldrig på telefon utan enbart på sms. Jag har polisanmält honom men anmälan lades ned, säger hon till DN.

Dinamarca säger till Ekot att hon inte har beslutat om hon ska kandidera eller ej.

Hon kandiderade som partiledare redan 2012 när i stället Jonas Sjöstedt valdes.

När SvD pratade med statsvetarna Jenny Madestam och Marja Lemne under onsdagen så menade båda att just Dinamarca skulle bli den som efterträder Sjöstedt.

– Hon har varit ute i debatten och kritiserat ledarskapet, vilket visar på att hon är intresserad. Hon menade att partiledningen varit för mjäkig, säger Jenny Madestam.

Vid kongressen i Västerås den 21–24 maj väljer Vänsterpartiet ny ledare.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons