Annons

Djurgården serieledare efter Walkers mål

Kevin Walker jublade efter sitt segermål för Djurgården mot Elfsborg, som tog Stockholmslaget till serieledning i allsvenskan.
Kevin Walker jublade efter sitt segermål för Djurgården mot Elfsborg, som tog Stockholmslaget till serieledning i allsvenskan. Foto: Adam Ihse/TT

Djurgården tar över som serieledare i allsvenskan efter att ha slagit Elfsborg med 1–0 i Borås.

– Vi har inte peakat och spelat skitbra i 90 minuter än, säger målskytten Kevin Walker och menar Djurgården kan bli ännu bättre.

Under strecket
Micke Larsson / TT
Publicerad

Elfsborg var obesegrat på hemmaplan i årets allsvenska före måndagens match. Nu stördes Boråslaget av att tre ordinarie spelare var avstängda på grund av varningar.

Djurgården tvingades till ett byte redan efter en kvart. Astrit Ajdarevic lämnade planen med en skadad ljumske och ersattes av Kevin Walker som offensiv mittfältare.

Efter en spelmässigt jämn inledning tog gästerna kommandot och radade upp chanser i slutet av första halvlek. Men utdelningen kom i stället fem minuter efter paus.

Djurgården tog sig fram snyggt på vänsterkanten. Elliot Käck slog ett inlägg som Mohamed Buya Turay nickade ner i straffområdet. Där fanns en omarkerad Kevin Walker, som vinklade in bollen vid bortre stolpen.

Efter målet tog Elfsborg tidvis hand om spelet, men trots chanser nådde Boråslaget ingen kvittering.

– Jag är lite missnöjd med hur vi spelar av matchen. Det blir lite för flängigt. Elfsborg vill ju få det dit, med mycket duellspel och lite chansartat, säger Thomas Lagerlöf, tränare i Djurgården.

Från Stockholmslagets sida tyckte man att Elfsborg spelade tufft i överkant.

– De kommer väldigt tufft och sent in i många dueller, anser Lagerlöf.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin höll inte med, men ville heller inte prata om domarnas insats. Elfsborg ligger sist i allsvenskans fairplay-liga.

Djurgården toppar själva serietabellen.

– Jag tror att vi har det lag som jobbar hårdast och trivs bäst med att jobba hårt tillsammans. Vi klarar att hantera olika matchbilder, säger Thomas Lagerlöf.

Måndagens målskytt håller med, men framhåller också att han tycker laget har mer att ge.

– Vi har en del att jobba på, säger Kevin Walker.

– Vi har vunnit en hel del nu med uddamålet och avgjort sent. I dag kom målet lite tidigare, noterar Walker.

Elfsborgs tränare berömde sitt lag.

– Spelarna gav precis allt de hade där ute i dag, och vi var kanske lite mer kompakta än i tidigare matcher. På det sättet är jag väldigt stolt över spelarna, säger Jimmy Thelin och fortsätter:

– Djurgården är väldigt bra också, det måste sägas. De spelar stabilt och är svåra att få hål på.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons