Annons

Terrordom mot Osama Krayem kan dröja fyra år

Osama Krayem.
Osama Krayem.
Helena Sällström / Omni
Publicerad

Terroranklagade Osama Krayem från Malmö kommer att sitta häktad i minst fyra år innan han får sin dom, enligt uppgifter till HD/Sydsvenskan. Starten för rättegången där hans roll i terrordåden i Paris och Bryssel behandlas kommer att inledas tidigast år 2020, enligt tidningen.

– Anmärkningsvärt att det tagit så lång tid. Men polisutredningarna i Bryssel och Paris måste samordnas. Det är samma terrorcell som ligger bakom båda attackerna, säger Magnus Ranstorp, terrorexpert vid Försvarshögskolan.

Krayem greps efter terrordåden i Bryssel 2016 och har pekats ut som medhjälpare till den självmordsbombare som sprängde sig på tunnelbanestationen Maelbeek. Han misstänks också ha kopplingar till terrordåden i Paris i november 2015.

Annons
En av få ur IS-kommandots kärna som inte är döda sydsvenskan.se 162 människor dödades i terrordåden i Paris och Bryssel tt.omni.se Osama Krayems dna hittades på flera platser i Belgien (2018) afp.omni.se Häktningstiden har gång på gång förlängts (mars 2017) expressen.se Osama Krayem en.wikipedia.org
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons