Annons

Dramaten kallar till krismöte efter kritiken

Dramaten.
Dramaten. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Dokumentären om sångerskan och skådespelaren Josefin Nilsson har väckt frågor om hur Dramaten hanterar mäns våld mot kvinnor. Teaterchef Eirik Stubø ska på torsdag ha ett möte med teaterns alla skådespelare.

Under strecket
Publicerad

Eirik Stubø.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Eirik Stubø.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

I helgens hölls en ljusmanifestation utanför Dramaten i Stockholm. I SVT-dokumentären om Josefin Nilsson, som avled 2016, framkommer att artisten under 1990-talet misshandlades av sin dåvarande partner. Mannen är sedan många är verksam som skådespelare vid Dramaten.

På måndagen meddelade Dramaten att teatern ställer in två föreställningar efter SVT-dokumentären.

Eirik Stubø.
Eirik Stubø. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Dramatens vd Eirik Stubø befinner sig utomlands. På torsdag ska han ha ett ensemblemöte, ett möte med alla skådespelare vid nationalscenen. Mötet är en direkt följd av SVT:s dokumentär om Josefin Nilsson och de frågor den väcker om Dramatens agerande och varför teaterledningen under många år valt att ge mannen roller trots att den uppmärksammats på mannens problematiska beteenden.

Kulturminister Amanda Lind (MP) träffade på tisdagen Dramatens styrelseordförande för att informera sig om hur Dramaten arbetar mot trakasserier.

SvD söker Dramatens vd Eirik Stubø.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons