SvD Perfect Guide
Annons

”Du behöver inte vara vegan för att äta veganglass”

Visste du att svenskar äter näst mest glass i Europa? Snart är sommaren här och vi bad grundarna till 3 Vänners Glass, Joakim Graan och Matias Ristinemi, berätta om sina glassfavoriter just nu.

Text: SvD Perfect Guide - 31 maj 2019
Foto: 3 Vänners Glass

Vilken typ av glass är populär just nu?
– Glassar med rena och naturliga ingredienser. Det vill säga: inga konstiga tillsatser och fullt fokus på smak. Sen är det viktigt för vissa kunder att glassen är vegansk eller innehåller mindre socker.

Är veganglass verkligen gott?
Ja! När vi bjuder på vår glass i butiker är det många som blir chockade när de får höra att den är vegansk. Du behöver inte vara vegan för att äta veganglass lika lite som att du behöver vara italienare för att äta pizza.

Vilken glassmak hittar vi i er strut i sommar?
– Fyra kulor i smakerna pistage, tosca, blåbär och kardemumma. Och allra helst en avslutande kula lakrits på toppen.

Foto: 3 Vänners Glass

Berätta om 3 Vänners Glass nyheter inför sommaren?
Vi har nyligen lanserat en cashewbaserad glass med tjock karamelliserad toscasås och malda rostade mandlar samt en mango- och passionsorbet med smak av oskaka och kexsås. En annan nyhet är vår bananglass med mjuk gräddkolasås och chokladbitar. Alla dessa sommarnyheter innehåller dessutom upp till 50 % mindre socker.

Annons
Annons

Joakim Graan och Matias Ristinemi.

Foto: 3 Vänners Glass

Vilka är era bästa glasställen i Stockholm?
– Mellqvist kaffebar på Rörstrandsgatan. Annars fungerar det att äta glass på vilken gräsplätt, parkbänk eller balkong som helst.

Joakim Graan och Matias Ristinemi.
Joakim Graan och Matias Ristinemi. Foto: 3 Vänners Glass

Var kan man köpa 3 Vänners Glass?
– Vi har över 300 återförsäljare och finns på de flesta välsorterade Ica, Coop och Hemköp i storstäderna. Vi finns även på Paradiset och Urban deli.

Ni vann just silver i en tävling där världens bästa designförpackningar korades, vad är det som är så bra med er design?
Ja, vi blev väldigt glada! Vår förpackning sticker ut och är modern i sin enkelhet. Den orangea färgen och designen skapar intresse tillsammans med namnet, 3 Vänners Glass, som syftar till att man bara vill göra god glass till sina vänner.

Foto: 3 Vänners Glass & Pexels.

Annons