Annons

Amerikanskt band avbokade efter muslimuttalande

Det amerikanska bandet Eagles of Death Metal, som spelade på Bataclan vid terrordådet i november, har blivit avbokade från två franska festivaler. "Vi tar helt avstånd från hans uttalanden", skriver arrangörerna till Rock en Seine på sin hemsida.

Under strecket
Jenny Åbonde / Omni, SvD
Publicerad
Foto: APBild 1 av 1
Foto: APBild 1 av 1
Foto: AP

Orsaken är en intervju med sångaren Jesse Hughes i en ärkekonservativ amerikansk nättidskrift.

"Eftersom vi helt tar avstånd från de uttalanden Jesse Hughes, sångare i Eagles of Death Metal, gjort i amerikansk media, har festivalerna Cabaret Vert och Rock en Seine beslutat att ställa in gruppens inplanerade konserter den här sommaren", skriver festivalarrangörerna på sin hemsida, enligt franska medier.

I intervjun med tidningen berättar sångaren bland annat om kvällen inne på klubben Bataclan när terroristerna slog till.

– Jag kommer ihåg att det var en som stod och stirrade på min kompis. Jag avfärdade det bara som vanlig avundsjuka bland araber emot oss. Du vet vad jag menar? När en muslim ser en amerikan som är säker på sig själv och har en massa tatueringar så stirrar han, säger Hughes och fortsätter:

Annons
Annons

– Jag såg muslimer fira på gatan under attacken… Hur visste de vad som skedde? Det måste ha varit koordinerat, sa han till Taki's Magazine.

Hughes har tidigare sagt att han tror att vakter på klubben samarbetade med terroristerna. En talesperson för Bataclan bemötte de anklagelserna med att säga att vakterna räddade hundratals liv.

90 personer mördades av terrorister inne på Bataclantt.omni.seBandet har avbokats från festivalerna The Rock en Seine och Cabaret Vert afp.omni.seEagles of Death Metalsv.wikipedia.orgTerrordåden i Paris i november 2015sv.wikipedia.org
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons