Annons

USA återupptar det federala dödsstraffet

Donald Trump och William Barr, tillsammans med USA:s transportminister Elaine Chao/avrättningsrum i San Quentin, Kalifornien.
Donald Trump och William Barr, tillsammans med USA:s transportminister Elaine Chao/avrättningsrum i San Quentin, Kalifornien. Foto: TT
Under strecket
Helena Sällström / Omni
Publicerad

USA återupptar det federala dödsstraffet efter ett mångårigt uppehåll. Det beskedet ger justitieminister William Barr, enligt amerikanska medier.

Datum för avrättningen av fem interner har satts, med start den 9 december. Samtliga har dömts till döden för grova brott, däribland mord. AFP skriver att nyheten följer på president Donald Trumps löften om hårdare straff för våldsbrott.

Den federala regeringen har inte fullföljt avrättningen av någon person sedan 2003. De flesta dödsstraffen i landet verkställs på delstatsnivå. 38 av USA:s 50 delstater tillåter dödsstraff.

Barr: ”Vi är skyldiga offren och deras anhöriga detta”afp.omni.se16 år sedan den federala regeringen senast verkställde ett dödsstraffaxios.comDödsstraffen ska genomföras i december och januarinbcnews.comPressmeddelandet från USA:s justitiedepartementjustice.govFederalt dödsstraff i USAsv.wikipedia.org
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons