Annons

Efter bombdådet – Gröna Lund visiterar besökare

Nöjesfältet Gröna Lund kommer att börja visitera alla besökare – med anledning av bombdådet i Manchester.

– Vi bedömer att muddringen kommer gå fort, säger informationschefen Annika Troselius.

Under strecket
Publicerad

Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm.

Foto: Hasse Holmberg/TT Bild 1 av 1

Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm.

Foto: Hasse Holmberg/TT Bild 1 av 1
Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm.
Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm. Foto: Hasse Holmberg/TT

Ikväll spelar Broder Daniels frontman Henrik Berggren på stora scenen på Gröna Lund i Stockholm. Enligt ett nytt beslut kommer alla besökare till nöjesfältet framöver att visiteras, men bara dagar då det är en konsert på Gröna Lund.

– Vi kommer att muddra redan när tivolit öppnat för dagen, i stället för ett par timmar innan konserten startar som vi brukar göra, säger informationschefen Annika Troselius.

Samtidigt bedömer Gröna Lunds säkerhetsavdelning att det inte finns någon ny hotbild mot tivolit – med anledning av det misstänkta terrorattentatet i Manchester i Storbritannien.

– Vi har redan en hög säkerhet med entrévakter, ordningsvakter, trygghetsvärdar och sjukvårdare. Och vi har ett nära samarbete med andra myndigheter och polisen när det gäller säkerhetsarbetet. Men vi lever inte i en bubbla. Vi följer händelseutvecklingen i världen också, säger Annika Troselius.

Även Liseberg, som har en späckad konsertsommar framför sig, har agerat i säkerhetsfrågan.

– Vi kommer att skärpa säkerheten i samband med att konsertsommaren börjar på fredag, säger Stefan Wern, informatör på Liseberg, till Expressen.

Säkerhetspolisen säger att hotnivån inte kommer att höjas när det gäller terrorism riktad mot Sverige.

– Hotnivån ligger kvar på en förhöjd nivå; den ligger på en trea på en femgradig skala, säger Simon Bynert på Säpos presstjänst.

Hur ser Säpo på att arrangörer eller myndigheter höjer sina säkerhetskontroller med anledning av bombdådet i Manchester?

– De får göra sina egna säkerhetsbedömningar. Om vi har information som pekar i en riktning där en annan myndighet eller arrangör behöver vidta åtgärder, då kommer vi lämna den informationen i första hand till polismyndigheten för att de ska kunna vidta åtgärder utifrån sina ansvarsområden.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons