Dagens namn: Fatima, Leila
onsdag 28 augusti kl. 06.37

Kvinna skjuten till döds i Vällingby

En kvinna har avlidit efter en skottlossning i Vällingby i västra Stockholm, polisjakten efter Malmöskjutningen fortsätter och Bolsonaro öppnar för att ta emot internationell hjälp – på ett villkor. Här är morgonens viktigaste nyheter.

En kvinna har dött efter en skottlossning i Vällingby i västra Stockholm i natt. En förundersökning om mord har inletts. Tomhylsor har hittats på platsen och polisen jobbar med dörrknackning i området, skriver polisen på sin hemsida.

Samtidigt fortsätter jakten på en gärningsman efter måndagens dödsskjutning i Malmö fortsätter. Sent under gårdagskvällen spärrade Malmöpolisen av en innergård i närheten av brottsplatsen i jakt efter nya spår, enligt SVT. Sedan tidigare är en 19-årig man anhållen för medhjälp till mordet samt vapenbrott.

Det vänder snabbt i Brasilien – under natten kom nyheten att president Jair Bolsonaro visst kan tänka sig ta emot utländskt bidrag. Dock med ett villkor: Brasilien ska själva få styra över hur pengarna ska användas. Bolsonaro sa även tidigare under dagen att han kan tänka sig att ta emot biståndet, så länge som den franska presidenten Macron ”ber om ursäkt”.

Den globala ekonomin fortsätter att vara skakig. De amerikanska börserna föll något efter att inledningsvis visat uppåtgående kurser, vilket bedömare tror beror på ökad oro för global recession. Detta inte minst efter att den så kallade inverterade räntekurvan ökade glappet ännu mer under onsdagsmorgonen.

Elias Björkman tipsar om det dysfunktionella familjedramat ”Succession” på HBO.
Elias Björkman tipsar om det dysfunktionella familjedramat ”Succession” på HBO. Foto: HBO

Behöver du tv-tips inför hösten?

Stora delar av Sverige har under veckan gått in i sommarens andra andning, med värme uppemot 30 grader på sina håll. Men var så säkra, den kyliga hösten står alltjämt och bidar sin tid alldeles runt hörnet – och vilket sätt är bättre att möta den med en bunt färska tv-serier? SvD:s Elias Björkman guidar dig rätt i tv-seriedjungeln.

Onsdagens lästips: Vad händer med världsekonomin?

Hon har fattat avgörande beslut på Riksbanken och Finansdepartementet. Nu varnar hon för riskerna med ständiga larm om bostadsmarknaden och bankerna – från både myndigheter och media. Missa inte SvD:s Louise Andrén Meitons intervju med professor Karolina Ekholm.

Annons
Annons
Annons