Annons

Efter krisen – Löwengrip öppnar för ägarbyte

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius när de släppte boken Economista 2013.
Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius när de släppte boken Economista 2013. Foto: Cecilia Liljeton/TT

Efter turbulensen i bolagsgruppen ser det ut att bli ett ägarskifte i skönhetsbolaget Löwengrip Beauty. Isabella Löwengrip berättar för SvD att hon öppnar för att köpa ut affärspartnern Pingis Hadenius.

Under strecket
Publicerad

I början av oktober uppdagades det att Isabella Löwengrips bolagsgrupp befinner sig i ekonomisk kris. Nu öppnar Löwengrip för ett ägarbyte i skönhetsbolaget Löwengrip Beauty, där hon och vd:n Pingis Hadenius äger 50 procent var.

– Vi är i en process kring hur vi hittar en väg framåt och hur det bolaget ska drivas. Troligtvis blir det ett ägarskifte, säger Isabella Löwengrip till SvD.

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius har sedan 2012 drivit flera bolag tillsammans. Bland annat har de skrivit flera böcker om privatekonomi, och driver även holdingbolaget ISPI Holding i gemensam regi. Men det är Löwengrip Beauty som varit bolagsgruppens kassako.

Isabella Löwengrip berättar att det eventuella ägarbytet beror på att de båda delägarna har olika syn på hur bolaget ska drivas.

– Ofta kan det vara en styrka, men det kan också innebära att man kommer till en punkt där olikheterna blir för stora.

Men det handlar alltså om att Pingis Hadenius kan komma att köpas ut från bolaget?

– Ja, jag har fått frågan från henne om jag vill köpa bolaget. Det är jag positiv till – det är ju mitt efternamn på produkterna och min dröm att driva det här. Jag vill jättegärna göra det mer på mitt sätt. Men vi är inte i hamn med något beslut än, säger Isabella Löwengrip och fortsätter:

– Pingis är otroligt kompetent och jag har lärt mig mycket av henne, men jag tror att det efter åtta år är naturligt med en fundering på om man kanske vill göra något annat.

Pingis Hadenius vill inte kommentera saken.

– Vad vi har för diskussioner, ägare och styrelse emellan, är ingenting som jag kommenterar förrän någonting är klart. Jag äger fortsatt 50 procent av bolaget och är vd, men jag är föräldraledig och är inte operativ just nu, säger hon till SvD.


Så går Isabella Löwengrips bolag

Siffror för 2018 i miljoner kronor (2017 inom parentes).

Efter reklamen visas:
Så fick SvD inblick i Isabella Löwengrips bolag
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons