Annons

Efter MFF Supports kritik: ”Ingenting vi lär ut”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Under strecket
Elin Fellman / Omni
Publicerad

MFF Supports ordförande Thelma Ernst kritiserade i går de skärpta visiteringskraven på fotbollsarenor och menade att kvinnor är rädda att bli tagna på brösten. Riksidrottsförbundet svarar nu och säger att det inte är något som de lär ut.

– Det är helt oacceptabelt om man skulle bli tagen på brösten eller i skrevet på ett otillbörligt sätt. Det är inte så vi lär ut och ingenting vi står för, säger RF:s säkerhetsansvariga Lena Sahlin till Fotbollskanalen.

Vidare säger Sahlin att hon har respekt för den kritik som har först fram av supportrar men att den skärpta visiteringen går ut på att förhindra att otillåtna föremål förs in i idrottsarenor.

Sågades efter intimare visitering - nu svarar RF: ”Ingenting vi lär ut”fotbollskanalen.seDe nya riktlinjerna kommer från Riksidrottsförbundetexpressen.seRiktlinjerna har tillkommit för att förhindra att farliga objekt smugglas in svt.seRiktlinjerna är inskriva i polistillståndet som MFF måste ha för att få arrangera matcherfotbollskanalen.seMFF:s säkerhetsansvarige: ”Det blir en stor utmaning för oss nu” (betallänk)sydsvenskan.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons