Annons

Snoop Dogg bojkottar Sverige

Efter att ha stoppats av polisen och tvingats till drogtest i Uppsala väljer nu Snoop Dogg att bojkotta Sverige. "Ni kan tacka er polis för att ni aldrig får se mig igen i ert vackra land", skriver han i ett inlägg på Instagram.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Marcus Ericsson/TTBild 1 av 1
Foto: Marcus Ericsson/TTBild 1 av 1
Foto: Marcus Ericsson/TT

Snoop Dogg stoppades av polis efter sin konsert i Uppsala i lördags och då han "visade tecken på påverkan" fördes han till polisstationen där han fick lämna urinprov.

Det är inte första gången som Snoop tas av polis i Sverige och på Instagram meddelar han nu att han fått nog:

"Till alla mina svenska fans, ni kan tacka er polis för att ni aldrig får se mig igen i ert vackra land. Det är alltid några idioter som förstör för alla andra", skriver hiphopstjärnan till sina 5,8 miljoner följare och avslutar med "fuck the police" och en försäkran om att han "fortfarande röker".

Han har också delat med sig av flera filmklipp från händelsen, bland annat från när han sitter i baksätet på en polisbil och beklagar sig över att han plockas in.

Annons
Annons

– Nu måste jag åka till stationen och kissa i en mugg, säger Snoop i ett klipp.

Rapparen hävdar också att den svenska polisen utsätter honom för rasprofilering – "struntprat", enligt polisen.

– Att det skulle handla om rasistiska tankar med anledning av att man blir föremål för en kontroll, det avvisar vi bestämt, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen, till Aftonbladet.

Polisen har tidigare sagt att det var en slump att bilen som Snoop Dogg färdades i stoppades. Det tror dock inte konsertarrangören Live Nation på.

– Vår uppfattning är att polisen riktat in sig på detta fordon och artisten specifikt, vilket inte är första gången för Snoop i Sverige, och det är naturligtvis anmärkningsvärt, säger presskontakten Kristofer Åkesson till Aftonbladet.

Snoop Dogg fick lämna stationen efter att han lämnat prov. Han är dock fortfarande misstänkt för ringa narkotikabrott.

Under söndagen flög han till Georgien för en konsert på Black Sea Jazz Festival. Dagens Nyheter skriver att han där togs emot med öppna armar av ordningsmakten – på Facebook har festivalen publicerat bilder där Snoop Dogg glatt poserar med flera uniformsklädda personer.

Samtidigt har polisinsatsen i Uppsala blivit en världsnyhet – brittiska dagstidningar som The Guardian, amerikanska musiktidningar som Billboard och kändissajter som TMZ rapporterar om det inträffade.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons