Annons

Efter slöjdebatten: Rektorn lämnar partiet

Rektor Mattias Liedholm lämnar Moderaterna och politiken efter debatt om slöjförbud i Skurups skolor.
Rektor Mattias Liedholm lämnar Moderaterna och politiken efter debatt om slöjförbud i Skurups skolor. Foto: Johan Nilsson/TT

Rektorn Mattias Liedholm som inte velat införa slöjförbud på sin skola i Skurup slutar nu som politiker. Han har varit företrädare för Moderaterna i Region Blekinge och Karlskrona kommun och lämnar nu även sitt parti.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Enligt SVT Blekinge har Mattias Liedholm självmant valt att lämna sina förtroendeposter. Motivet ska vara att han inte känner tillräckligt stöd från sitt parti, Moderaterna, med anledning av den senaste tidens debatt kring slöjförbudet i Skurups skolor.

Mattias Liedholm är rektor för Prästmosseskolan i Skurup. I kommunen har det beslutats om att införa ett slöjförbud för elever och personal i skolorna.

Beslutet grundar sig på en motion från Sverigedemokraterna som, enligt TT, sedan röstades igenom i kommunfullmäktige med stöd av Moderaterna och det lokala Skurupspartiet.

Mattias Liedholm gjorde som rektor klart att han inte tänkte följa beslutet och fick också stöd av de andra rektorerna i kommunen.

Efter sitt beslut blev Mattias Liedholm hotad i flera omgångar. Han klagade då på att han inte fick något stöd av sin arbetsgivare, kommunen.

I ett brev som SVT tagit del av motiverar nu också Mattias Liedholm varför han lämnar sitt parti.

– Efter den senaste tidens debattklimat där lokala moderata företrädare kan driva en icke-frihetlig politik känner jag att jag inte längre kan vara medlem i Moderaterna. Jag begär härmed utträder ur Moderaterna och lämnar samtidigt mina förtroendeposter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons