Annons

Efter stridigheterna – Anna Johansson avgår

Anna Johansson (S) avgår som distriktsstyrelsens ordförande i Göteborg. I ett uttalande skriver hon ”Jag vet att många av er är undrande, förbannade och oroliga.”

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Foto: Thomas Johansson/TTBild 1 av 1
Foto: Thomas Johansson/TTBild 1 av 1
Foto: Thomas Johansson/TT

Efter veckans interna stridigheter inom Socialdemokraterna i Göteborg meddelar partiets distriktsordförande Anna Johansson att hon avgår.

I sitt uttalande anger hon, enligt GT, tre skäl till sin avgång: "För det första för att en gång för alla dementera att det som nu händer i vårt parti handlar om en personstrid där jag vill klamra mig fast vid makten. För det andra för att min förhoppning om att kunna lösa konflikten på ett konstruktivt sätt inte infriats, tvärtom. Och för det tredje (och kanske viktigaste) för att ge er medlemmar och föreningar en rimlig chans att nominera efterträdare innan årskongressen", skriver Johansson

Enligt GP kommer hon att lämna posten vid den ordinarie kongressen i april.

– Det är jätteviktigt att det kommer in någon ny, säger hon.

Anna Johansson berättar också för tidningen att hon ganska länge tänkt lämna vid årets kongress och att hon tänkt meddela det i november eller december.

– Men då var det lite rörigt, kan man säga. Jag kände att det inte gick att säga att jag skulle gå mitt i det kaoset.

I går avsattes Ann-Sofie Hermansson som gruppledare för kommunfullmäktigegruppen. Hon har framställt det som att det pågår en maktkamp mellan henne och Anna Johansson.

Något som Anna Johansson inte känner igen sig i.

– Jag förstår att det finns ett intresse av att spela upp det på det sättet för det bli mer intressant då. Men det här handlar om helt andra saker. Det handlar om samarbetsformer mellan partidistrikt och stadshus, vem som gör vad, hur beslut ska förankras, vilken gemensam bild vi ska ha – den typen av frågor, säger hon till GP.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons