Annons

Ekdal redo för fotbollsträning igen

Efter att hittills bara fått löpträna och rehaba är Albin Ekdal nu redo att gå in i fotbollsträning igen.

– Jag räknar med att vara med där, säger Ekdal om den slutgiltiga EM-truppen som Erik Hamrén ska lämna in senast 31 maj.

Hamrén håller presskonferens 12.15 inför måndagens match mot Slovenien. Se den direkt i webb-tv här nedan.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal.

Foto: Marcus Ericsson/TT

Albin Ekdal.

Foto: Marcus Ericsson/TT
Albin Ekdal.
Albin Ekdal. Foto: Marcus Ericsson/TT

Trots att Hamburgmittfältaren då inte kommer att vara helt återställd efter ryggskadan han fick när han ramlade över ett bord på en nattklubb.

– Vi kommer trappa upp det varje dag och sen är tanken att jag inom tre, fyra dagar ska vara med helt i träning. Det är svårt att ha en plan som man följer exakt efter skador, men personligen har det gått över förväntan. Det var bara någon vecka sedan jag inte kunde göra mycket och i dag kan jag göra i stort sett allting.

Ekdal är inte tillgänglig för spel när Sverige möter Slovenien i en träningslandskamp i Malmö på måndag kväll. I stället hoppas han på EM-genrepet mot Wales 5 juni.

– Personligen vore det skönt att få spel match igenom efter en lång tid. Men vi får se hur det går med kropp och huvud de kommande dagarna men jag siktar ju så klart på att spela lite.

– Det sista testet är att gå in i stenhårda närkamper och kunna löpa mycket för att orka 45-60 minuter, i dagsläget. Tanken är väl att jag ska göra det de här dagarna, kliva in med i spelet och känna på närkamper och allt vad det innebär med spel.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons