Annons

Ekdal: "Lite jobbigt mentalt"

Struligt i klubblaget och smärtor i ljumskarna. Albin Ekdal känner sig inte på topp inför VM-kvalet mot Frankrike. – Det är lite jobbigt mentalt, säger han.

Under strecket
TT
Publicerad

Skadorna fortsätter att förstöra för Albin Ekdal. Mittfältaren missade kvalpremiären mot Nederländerna på grund av en fotskada. I de följande matcherna – Luxemburg och Bulgarien – fanns han med på planen.

Men inför mötet med Frankrike finns det ett nytt frågetecken kring hans status.

– Ja, det kan man säga. Ljumskarna är min ständiga akilleshäl, säger han.

– Det brukar komma när jag är lite sliten. Det har varit många matcher och jag har inte kunnat köra rehab för fullt innan det är dags för nästa match, så man blir aldrig riktigt hel. Det kommer och går, och just nu känner jag av det.

Skadorna har, tillsammans med Hamburgs prekära situation i Bundesliga, gjort att även självförtroende fått sig en törn.

Med bara några dagar kvar till fredagens möte med fransmännen säger 27-åringen att fotbollslivet just nu är hårt och att det har påverkat livet vid sidan av matcherna i Tyskland.

– Klart att det är tufft. Det tär lite på psyket. Man mår mentalt dåligt när det går dåligt. Man är en känslomänniska och man dras med när det går dåligt. Fotbollen är en stor del av livet och något man tänker på mycket. Det är jobbigt mentalt, säger han.

– Jag känner mig inte hundra i form med tanke på skadorna, men jag tycker att jag har gjort det helt okej när jag har spelat. Formen är inte värdelös bara för att det går dåligt för klubblaget.

Går det att skaka av sig?

– Man får försöka tänka att det här är ett annat lag, en annan liga, så att säga, och det tycker jag att jag har klarat ganska bra. Men jag ska inte ljuga och säga att allting känns toppen, säger han.

Om ljumskarna håller för spel lär Albin Ekdal ha en plats i förbundskapten Janne Anderssons startelva.

Vid sin sida ser han ut att få nye Jakob Johansson.

Det är en ny bekantskap, men Ekdal tror inte att det ska påverka duons prestation i Paris.

– Vi kommer göra ett bra jobb tillsammans. Det kommer bli mycket defensivt tänk, och jag tror inte att det kommer att bli något större problem.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons