Annons

Emma Frans utsedd till årets folkbildare

Emma Frans koras till årets folkbildare – för andra gången.
Emma Frans koras till årets folkbildare – för andra gången. Foto: Staffan Löwstedt

SvD-profilen Emma Frans har utsetts till årets folkbildare av Studieförbundet Vuxenskolan. Hon får utmärkelsen för sitt arbete mot desinformation och faktaresistens, bland annat genom Vetenskapskollen i Svenska Dagbladet.

Under strecket
SvD
Publicerad

Vartannat år delar Studieförbundet Vuxenskolan ut sitt Folkbildningspris till en person utanför de etablerade folkbildningsorganisationerna som gjort ”stora folkbildande insatser”.

– Det är så klart jättekul, både att jag får priset och att vikten av folkbildning uppmärksammas. I tiderna vi lever i är det här i högsta grad en demokratifråga, säger Emma Frans.

”Emma Frans är en modern folkbildare som envist fortsätter kampen mot faktaresistens och fake news och hennes insatser fortsätter att nå nya målgrupper”, skriver juryn i sin motivering.

Prissumman är 25 000 kronor och utdelningen sker den 19 maj på Studieförbundet Vuxenskolans förbundsstämma på Djurönäset i Stockholm.

Det här är inte första gången Emma Frans koras till Årets folkbildare – 2017 tilldelades hon motsvarande utmärkelse av föreningen Vetenskap och Folkbildning. Samma år vann hon Stora journalistpriset i kategorin Årets röst.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons