Annons

Pendlarna: ”Nu har man hopp för Slussen”

Hur tycker du att pendeltåget funkar? SvD frågade fem pendlare i eftermiddagsrusningen på den nya stationen Stockholm City.

Under strecket
Publicerad
Foto: Tomas OneborgBild 1 av 5
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 3 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 4 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 5 av 5
Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2
Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Foto: Tomas Oneborg

Joakim Bergström:

– Jag tycker att det funkar bra. Jag har blivit imponerad av den nya Citybanan. Det är klart att det krävs lite inkörningstid när man bygger om, men det har inte varit stora problem.

Foto: Tomas Oneborg

Susanna Baltscheffsky:

– Än så länge funkar det bra, men när tidtabellen görs om den 10 december kommer vi i Norrviken endast få fyra tåg per timme i rusningstrafik. Hittills har man sällan behövt vänta längre än åtta minuter. Men de nya stationerna är bra och punktligheten är också ganska bra.

Annons
Annons
Foto: Tomas OneborgBild 1 av 3
Foto: Tomas OneborgBild 2 av 3
Foto: Tomas OneborgBild 3 av 3
Foto: Tomas Oneborg

Samuel Koskinen:

– Tidigare var det bökigt, många förseningar och signalfel. Men det blev ändring på det med de nya stationerna. Efter att de togs i bruk har det fungerat bra. Stoppet i Citybanan häromdagen var det första större problemet på länge.

Foto: Tomas Oneborg

Roselene Gomes:

– Det funkar bra, du kommer från punkt A till punkt B. På vintern kan resan ta längre tid, men det har med vädret att göra. Och visst är det ibland trångt, men det är så när många slutar jobba samtidigt.

Foto: Tomas Oneborg

Peter Masip:

– Det är jättebra med de nya stationerna. Nu finns det en naturlig koppling mellan tunnelbanan och pendeltågen. Det finns till och med gratis toaletter på stationen. Nu har man hopp för Slussen, kanske det också blir klart!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons