Annons

Facket om bankjobben: ”Hugg” mot medlemmarna

”Mitt besked till våra medlemmar är att stå upp för sina rättigheter”, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius.
”Mitt besked till våra medlemmar är att stå upp för sina rättigheter”, säger Finansförbundets ordförande Ulrika Boëthius. Foto: Jessica Gow/TT, Yvonne Åsell, Magnus Hjalmarson Neideman

Finansförbundet riktar skarp kritik mot Nordeas och Handelsbankens planer på stora personalneddragningar. Förbundets ordförande Ulrika Boëthius kallar det ett ”hugg” mot medlemmarna.

Under strecket
Publicerad

Effekten bland de anställda märks direkt. Det menar Ulrika Boëthius, ordförande i Finansförbundet. Arbetsglädjen går ner, oron ökar och organisationen dräneras på energi. Det är vad som händer i samma sekund som omfattande sparprogram presenteras. Det har man sett förr i flera undersökningar, enligt henne.

– Vi är emot den här typen av stora hugg, där man på ett bräde meddelar att man ska dra ner kostnaderna genom omstruktureringsprogram och avgångsvederlag. Jag tror inte på det, säger Ulrika Boëthius.

Hon inser att besparingar kan behöva göras i samband med en avmattning i konjunkturen. Men det finns andra sätt, enligt henne.

– En bättre metod är att kontinuerligt jobba med effektiviseringar och kompetensutveckling så att redan anställda kan omplaceras till till nya tjänster.

Handelsbanken meddelade i onsdags att 800 anställda får gå när man ska dra ner personalkostnaderna med 900 miljoner kronor.

Nordeas besked var mer omfattande. Cirka 2,2 miljarder kronor ska sparas på personalkostnader. Hur många tjänster det innebär vill varken vd Frank Vang–Jensen eller facket i dag uttala sig om. Men om man utgår från Handelsbankens siffror och översätter det till Nordea handlar det om cirka 2 000 jobb som försvinner.

Annons
Annons

Jag skulle önska att man vände på retoriken och någon gång talade om de anställda som en investering.

I slutet av kvartalet hade Nordea totalt runt 29 500 anställda. Handelsbanken har cirka 12 000 anställda.

– Mitt besked till våra medlemmar är att stå upp för sina rättigheter om man tillhör en av de som drabbas. Det finns bra överenskommelser i det kollektivavtal som både Nordea och Handelsbanken omfattas av, säger Ulrika Boëthius.

Hon uppmanar också de två bankernas ledning, med vd Frank Vang–Jensen och Carina Åkerström i spetsen, att inte glömma bort arbetsmiljöfrågor i det här läget. Det gäller att undvika en förlamande oro. Det riskerar i sin tur att slå mot både produktiviteten och effektiviteten i bankerna.

Rikard Nyström är Finansförbundets förtroendevalda ledamot i Nordea.

– Jag skulle önska att man vände på retoriken och talade om de anställda som en investering istället för att enbart se dem som en kostnad. Det är syvende och sist personalen som genererar intäkter, säger han.

Facket på Nordea och bankledningen kommer inom kort att inleda förhandlingar om hur, och var personalbesparingarna ska ske.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons