Annons

Vapengömma hittad efter Parisattack

Polisen lyckades dra ut föraren ur den brinnande bilen och släcka, men hans liv gick inte att rädda. Inrikesminister Gerard Collomb benämnde i går händelsen som ett "attentatsförsök".
Polisen lyckades dra ut föraren ur den brinnande bilen och släcka, men hans liv gick inte att rädda. Inrikesminister Gerard Collomb benämnde i går händelsen som ett "attentatsförsök". Foto: Noemie Pfister/AP/TT
Under strecket
TT-AFP
Publicerad

Fransk polis har hittat minst nio vapen hemma hos den 31-årige man som i går rammade en polisbuss på paradgatan Champs-Élysées i centrala Paris, uppger en källa nära utredningen.

Fransk polis uppgavs tidigare ha gripit fyra familjemedlemmar till mannen; hans tidigare fru, hans far, hans bror och en svägerska.

Ingen annan än 31-åringen dog i samband med attacken, men i mannens bil hittade polisen en automatkarbin, handvapen och gasflaskor.

31-åringen fanns på myndigheternas lista över radikaliserade islamister och Parispolisen har inlett en utredning om terrorbrott.

Attentatsförsöket inträffade inte långt från den plats där en islamistisk extremist sköt ihjäl en polis för två månader sedan.

Undantagstillstånd råder fortfarande i Frankrike, efter de terrordåd som skakade Paris 2015.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons