Annons

Fängelse för miljoner till påhittad kvinna

Hovrätten fastställer domen mot en 32-årig man som dömts till fängelse för att ha lurat av två äldre män nästan 3 miljoner kronor. Arkivbild.
Hovrätten fastställer domen mot en 32-årig man som dömts till fängelse för att ha lurat av två äldre män nästan 3 miljoner kronor. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Hovrätten fastställer domen mot en 32-årig man som i tingsrätten dömdes till 2 år och 6 månaders fängelse för att han lurat två äldre män att skicka nästan 3 miljoner kronor till en påhittad kvinna, som sades ha fått ekonomiska bekymmer efter en skilsmässa i Österrike.

Domen gäller grovt bedrägeri. 32-åringen har erkänt brotten.

Den fiktiva kvinnan uppgavs heta Britt-Marie, och sades behöva pengar till olika ändamål. 32-åringen höll kontakt med männen via mejl och sms. Han träffade dem även personligen, och uppträdde då som ombud för Britt-Marie. Pengarna har sedan använts för insatser vid spel på flera kasinon. Mannen ska, tillsammans med en annan dömd, betala miljonbelopp i skadestånd.

En 64-årig man som i tingsrätten dömdes som delaktig i brottet frikänns av hovrätten med hänvisning till att "uppsåt inte bevisats". En tredje man som av dömdes till villkorlig som och 240 timmar samhällstjänst överklagade inte domen. En fjärde åtalad friades i tingsrätten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons