Annons

First Aid Kit inför Globen-spelningen: Nervöst

Systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit. Arkivbild.
Systrarna Klara och Johanna Söderberg i First Aid Kit. Arkivbild. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Ronja Mårtensson / Omni
Publicerad

Snart är det dag för syskonduon First Aid Kit att uppträda i Globen. Den 26 januari ställer sig Klara och Johanna Söderberg på scenen – och de har aldrig varit så nervösa inför en spelning någonsin, berättar de i en intervju med TT.

– Det känns overkligt. För oss är Globen symbolisk, ända sedan vi var barn har vi tänkt att det är det största, säger Klara Söderberg.

Systrarna är uppväxta i Enskededalen i Stockholm och såg arenan från sina sovrumsfönster när de var små. Duon har aldrig spelat i en så stor lokal innan, men de är inte rädda för att misslyckas.

– Det kommer att vara pyro, lasershow och konfetti och vi ska ha lite gästartister. Det kommer att bli en unik föreställning. Vi vet inte om vi kommer att spela i Globen igen, säger Johanna Söderberg, till TT.

Skivan ”Ruins” har hjälpt att föra dem fram till en nominering på årets Brit Awards i kategorin bästa internationella grupptt.omni.seFirst Aid Kit fick största Svensktoppshiten (12 januari)tt.omni.seRecensioner: ”Ruins” är deras bästa skiva hittills (18 januari)telegraph.co.uk
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons