Annons

Åklagare: Misstankar mot den äldre brodern stärks

Foto: Thomas Johansson/TT

Den yngre av de båda bröder som suttit häktade misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm släpps. Misstankarna mot den äldre broderna stärks.

Under strecket
TT
Publicerad

Den yngre av de två bröder som suttit häktade misstänkta för mordet på 17-åriga Lisa Holm släpps ur häktet. Däremot har bevisningen stärkts mot den äldre brodern, och åklagaren vill därför få honom häktad ytterligare en måndag.

– Jag har en bild av hur det hela kan ha gått till men det återstår flera pusselbitar. Vi har tagit ytterligare ett steg i utredningsarbetet och då hamnar vi i det här läget, säger Lars-Göran Wennerholm, till TT.

Det är teknisk bevisning som har stärkt misstankarna mot den äldre, 35-årige, brodern – och samtidigt försvagat misstankarna mot den yngre 31-åringen.

Den kvinna som under en vecka var häktad skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling släpptes i förra veckan men är enligt vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholm fortsatt misstänkt.

En ny häktningsförhandling mot den äldre brodern kommer troligen att genomföras under eftermiddagen.

Förundersökningen fortsätter också mot 31-åringen.

– Vi är fortfarande i ett relativt tidigt skede av utredningen. Både han och kvinnan finns med i bilden även om misstankarna försvagats.

Lisa Holm försvann söndagen den 7 juni när hon var påväg hem från sitt arbete på ett café utanför Kinnekulle.

Polis och ett stort antal frivilliga, bland annat organisationen Missing People, letar efter henne. Flera fynd som antas tillhöra Lisa Holm hittas och på fredagen den 12:e juni påträffades hon död.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons