Annons

Fler samtal till Bris i sommar

Fler barn har sökt hjälp hos Bris i sommar än förra året. Satsningar på sociala medier och den egna mobilappen kan vara skälet till att fler barn tar kontakt.

Under strecket
TT
Publicerad

Antalet kontakter med Barnens rätt i samhället (Bris) har i sommar ökat med drygt 300 eller 7 procent jämfört med förra året.

Organisationen satsar på att finnas på sociala medier där barn och unga är. Bris har också tagit fram mobilappen Abused Emojis med symboler som hjälper barn att uttrycka sina känslor. Tre av fyra barn som kontaktar Bris är flickor, men genom emojis blir det lättare för fler unga, även pojkar, att uttrycka vad de känner.

– Det är som en tradition att flickor har lättare att prata om tankar, funderingar och känslor än vad pojkar har. Det handlar säkert delvis om det genussystem vi har. Därför jobbar vi med att försöka nå fler killar. Appen hjälper dem som har lite svårt att formulera sig att börja prata genom att visa i bild vad man känner, säger Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Bris.

En del barn hör också av sig för att skolstarten närmar sig. De ska lämna tryggheten i hemmet för att möta en vardag med mobbing och trakasserier.

– Det vet att de är utsatta och är oroliga för att börja skolan. Samtidigt kan det också finnas kuratorer, lärare eller andra vuxna i skolan som de har förtroende för och som de längtar efter, säger Silvia Ernhagen.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons