X
Annons
X

Våldsamma strider i jemenitisk hamnstad

Minst 58 personer uppges ha dödats i strider nära hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah) i Jemen. Detta i samband med att saudiskunderstödda regeringsstyrkor rycker fram mot rebellhållna områden i staden.

Av TT
Läs mer om Kriget i Jemen
En pappa ger sin undernärda dotter vatten vid ett sjukhus i al-Hudaydah i Jemen. Bilden är från slutet av september. Arkivbild.
En pappa ger sin undernärda dotter vatten vid ett sjukhus i al-Hudaydah i Jemen. Bilden är från slutet av september. Arkivbild. Foto: Hani Mohammed/AP/TT

Sjukhuset i staden uppger att 47 rebeller dödats i strider och flygräder under natten till torsdagen. Från regeringssidan rapporteras minst elva döda soldater.

Hamnstaden al-Hudaydah (Hodeidah) är strategiskt viktig för att få in humanitär hjälp till de nödlidande i krigets Jemen och den hålls av de Iran-understödda Huthirebellerna. De upptrappade våldet runt staden har även lett till ökat tryck på hjälporganisationen Läkare utan gränsers vårdinrättningar. Minst 74 personer har de senaste dagarna förts till organisationens team i al-Hudaydah, och till ett fältsjukhus 18 mil söder om staden, uppger organisationen.

Frederic Bertrand, Läkare utan gränsers landansvarige i Jemen, säger att ljudet av skottlossning och flygattacker hörs varje dag, sedan den saudiskledda koalitionen påbörjat sin offensiv mot hamnstaden.

Annons
X

"Detta har lett till en stor rädsla för att en belägring är på gång, vilket skulle påverka tiotusentals människor som fortfarande bor i Hodeidah", säger Bertrand i ett pressmeddelande där en alternativ stavning på staden används.

"För bara några dagar sedan pågick markstrider i närheten av Al Salakhana-sjukhuset och det hus där vårt team bor. De fick stanna kvar på sjukhuset, för säkerhets skull", berättar han.

Annons
X

Läs även

Annons
X
Annons
X

En pappa ger sin undernärda dotter vatten vid ett sjukhus i al-Hudaydah i Jemen. Bilden är från slutet av september. Arkivbild.

Foto: Hani Mohammed/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X