Annons

Två elever döda efter skolskjutning i USA

Studenter evakueras från Saugus High School.
Studenter evakueras från Saugus High School. Foto: Christian Monterrosa/AP

Tre elever i nedre tonåren har skadats och två dödats i en skjutning på en gymnasieskola i södra Kalifornien. Den 16-årige misstänkte skytten, även han elev vid skolan, vårdas på sjukhus.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats i en skottlossning på Saugus High School i Santa Clarita i södra Kalifornien. Två 14-åringar och en 15-åring vårdas på sjukhus, liksom den 16-årige misstänkte skytten.

En 16-årig flicka bekräftades vid 19-tiden ha avlidit av skadorna, och vid 21-tiden även en 14-årig pojke, rapporterar flera amerikanska medier. Samtliga offer liksom den misstänkte är elever vid skolan.

Los Angeles-polisen uppger enligt CNN att den misstänkte 16-åringen på en video syns skjuta fem personer och därefter sig själv. Han uppges vara svårt skadad. Enligt FBI är motivet bakom dådet ännu oklart. Polisen utreder eventuella hot som postats på sociala medier innan skjutningen.

Skjutningen inträffade vid 16.40 svensk tid, 07.40 lokal tid. Skolan har evakuerats och flera personer har fått vård på plats. Samtliga skolor i området hölls stängda efter dådet och allmänheten uppmanades hålla sig inomhus.

Den misstänkte skytten lokaliserades av polis efter en dryg timme. Polisens bombgrupp genomsökte även hans lägenhet utan att hitta något.

Två lokala poliser uppgav vid 18.30-tiden för CNN att den misstänkte skytten är död, men uppgifterna ändrades sedan till att han vårdas på sjukhus.

Vid 19.30 uppgav myndigheterna för CNN att alla tidigare stängda skolor öppnat igen till följd av att en misstänkt gripits.

Efter reklamen visas:
Vittnen berättar om skjutningen på skolan i USA

Santa Clarita

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons