Annons

Flygbolag stoppar tidning med flygkritik

Flygbolaget Bra stoppar distribution av tidskriften Chef på sina Gotlandsflyg under Almedalsveckan. Arkivbild.
Flygbolaget Bra stoppar distribution av tidskriften Chef på sina Gotlandsflyg under Almedalsveckan. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Det svenska flygbolaget Bra har stoppat sin distribution av ledarskapstidskriften Chef under Almedalsveckan, rapporterar Expressen. Detta med anledning av ett antal artiklar där flygande ifrågasätts ur ett klimatperspektiv.

Chef hade köpt plats i stolsfickorna på Bra-flyg till och från Gotland. På Almedalsveckan har tidskriften satsat på en klimatskola för chefer.

På torsdagen fick man besked via en pr-byrå som Bra anlitat att tidningarna inte kommer att ges ut.

– Jag är chockad över att ett flygbolag försöker stoppa och tysta en tidning. Vår mission i Almedalen var att driva klimatsmart ledarskap. I det ingår att minska resandet med flyg. Om Bra inte klarar att det sägs och försöker tysta det fria ordet, då har de stora problem med sin kommunikation, säger Chefs chefredaktör Cissi Elwin till Expressen.

Bras kommersiella chef Ulrika Matsgård skriver i ett sms till tidningen att bolaget inte ser det som sin uppgift att "bära ut en tidning full av antiflygargument".

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons