Annons

Flyktingar döda i båtkrock i Turkiet

De farliga flyktvägarna över Medelhavet fortsätter att skörda människoliv. Minst 13 personer har omkommit i en båtolycka utanför Turkiets kust och över 20 personer saknas sedan en gummibåt sjunkit utanför grekiska Lesbos.

Under strecket
TT, SvD
Publicerad

Minst 13 av 46 flyktingar ombord omkom när den upplåsbara gummibåten de färdades i krockade med en färja utanför Turkiets kust. Fyra av de omkomna var barn. Offrens nationalitet är inte känd.

Gummibåten var på väg från den turkiska hamnstaden Canakkale till den grekiska ön Lesbos. Minst 20 personer har räddats från båten, men flera saknas fortfarande, enligt nyhetsbyrån Dogan.

– Situationen krävde att vi stängde gränserna, men problemen har övervunnits i samarbete med våra serbiska kollegor och vi kan öppna igen, säger den ungerske inrikesministern Sandor Pinter till nyhetsbyrån AFP.

Ungern stängde gränsen vid Horgos–Röszke i måndags, vilket fick flyktingar att ta nya vägar via Kroatien och Slovenien. Till en början tilläts de att komma in i Kroatien, men landet stängde gränsen efter några dagar eftersom man ansåg att situationen blivit ohållbar.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons