Annons

Lever i dödsskräck efter attacken mot Skripal

I mars utsattes Julia Skripal och hennes far ex-spionen Sergej Skripal för en nervgiftattack i Salisbury. Brittiska myndigheter pekade ut Ryssland som skyldigt till attacken. Här en av avspärrningarna i Salisbury i samband med händelsen. Arkivbild.
I mars utsattes Julia Skripal och hennes far ex-spionen Sergej Skripal för en nervgiftattack i Salisbury. Brittiska myndigheter pekade ut Ryssland som skyldigt till attacken. Här en av avspärrningarna i Salisbury i samband med händelsen. Arkivbild. Foto: Matt Dunham/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Anhöriga till en sovjetisk avhoppare, som avled i Salisbury i Storbritannien 2001, säger att familjen lever i dödsskräck efter att den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal förgiftades i samma stad tidigare i år.

Nikita Pasetjniks far, vetenskapsmannen Vladimir Pasetjnik, hoppade av från Sovjetunionen till Storbritannien 1989 och avled efter en stroke tolv år senare.

– Varje normal person skulle vara rädd, säger Nikita Pasetjnik i en intervju.

– Även här i Storbritannien känner jag mig osäker – det var ett av deras mål med Skripal, säger han.

Pasetjnik vill att hans fars död för 17 år sedan utreds. Men andra släktingar oroar sig för att det skulle kunna göra dem måltavlor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons