Annons

Förlust på straffar för Sundhages Brasilien

Brasilien förlorade Pia Sundhages andra match som förbundskapten.
Brasilien förlorade Pia Sundhages andra match som förbundskapten. Foto: Nelson Antoine/AP/TT

Brasilien kunde inte följa upp segern mot Argentina i torsdags med en ny vinst. Det blev förlust i Pia Sundhages andra match som förbundskapten. Chile vann på straffar.

Under strecket
TT
Publicerad

Efter 0–0 vid full tid vann Chile det sydamerikanska rivalmötet på straffar, 5–4, sedan PSG:s stjärnmålvakt Christiane Endler spelat huvudrollen, såväl under ordinarie tid som i straffläggningen.

Endler räddade två straffar och ytterligare två brasilianskor missade sina försök under straffläggningen. Bittert för Brasiliens målvakt Aline Reis som tog tre straffar, men ändå blev förlorare.

Matchen i São Paulo var finalen i en fyrnationsturnering där Brasilien slog Argentina med hela 5–0 i Pia Sundhages första match som förbundskapten.

Chile blev däremot en svårare nöt att knäcka. Laget, som Sverige slog med 2–0 i VM i somras, har en stark defensiv och kunde stå emot Brasilien som hade det mesta av spelet. Brasilien radade upp chanserna, men gång på gång fanns Endler i vägen. En boll passerade målvakten, men det målet underkändes.

Spelarna hade också problem med underlaget. Regnet vräkte ner under matchen och det bildades stora vattenpölar på planen, vilket gjorde det svårt att spela.

Sundhage hade vaskat om i sin startelva och plockat in sju nya spelare jämfört med laget som mötte Argentina. Superstjärnan Marta spelade inte i matchen. Hon var heller inte med mot Argentina.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons