Annons

Förlusterna fortsätter för Adidas

Tyska sportföretaget Adidas rapporterade på torsdagen en storförlust för det fjärde kvartalet, vilket blev en sur slutpunkt för ett svagt år. Nettoförlusten för årets sista kvartal uppgick till 140 miljoner euro, vilket kan jämföras med en förlust på 10 miljoner euro för motsvarande period året före, skriver Wall Street Journal.

Under strecket
Direkt
Uppdaterad
Publicerad
Foto: JESSICA GOW/SCANPIXBild 1 av 1
Foto: JESSICA GOW/SCANPIXBild 1 av 1
Foto: JESSICA GOW/SCANPIX

Adidas skyllde förlusten på högre inköpskostnader, negativa valutaeffekter och goodwillnedskrivningar på 78 miljoner euro, vilka till stor del på raset för den ryska rubeln. Adidas bokförde även en reaförlust på 82 miljoner dollar för försäljningen av skoenheten Rockport.

Adidas, som är världens nästa största tillverkare av sportartiklar efter amerikanska Nike, har försökt få snurr på sin verksamhet efter år av fallande försäljning inom golfsegmentet och, inte minst, företagets stora exponering mot det krisande Ryssland.

Bolaget köpte 2006 konkurrenten Reebok för att öka sin marknadsandel i USA men det köpet visade sig snart bli en belastning för Adidas. Adidas vd Herbert Hainer har på senare år fått allt mer kritik för sitt sätt att leda företaget och i förra månaden aviserade Adidas att det nu börjat leta efter en efterträdare till honom.

Direkt

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons