Annons

Försökte tända eld i t-banan – åtalas

En man åtalas misstänkt för grov mordbrand efter att ha försökt att starta en brand på ett t-banetåg i september. Arkivbild.
En man åtalas misstänkt för grov mordbrand efter att ha försökt att starta en brand på ett t-banetåg i september. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg/TT
Under strecket
TT
Publicerad

En man åtalas misstänkt för grov mordbrand efter att ha försökt att starta en brand på ett t-banetåg i september.

Mannen hällde ut brännbar vätska på golvet och försökte sätta eld på en tidning – men allting stoppades av en passagerare som kastade ut tidningen på perrongen. Gärningsmannen flydde, men greps vid ett senare tillfälle efter att en polis känt igen mannen på övervakningsfilmerna från tunnelbanevagnen.

"Vi är glada för att den rådiga passageraren som ingrep och stoppade det som kunde ha blivit mycket allvarligt. Och för att kollegan kände igen mannen så att vi kunde hindra honom från att göra fler mordbrandsförsök", säger Ulf Höglund, utredare på grova brott vid citypolisen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Dna från en cigarettfimp knyter även mannen till en liknande händelse i entrén till en offentlig byggnad i centrala Stockholm en vecka efter t-baneincidenten. Men den utredningen är nerlagd eftersom det inte bedöms ha varit fara för liv och egendom.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons