Annons

Fortsatt risk för halka trots mildare väder

Underkylt regn orsakade många av olyckorna i norra Sverige under söndagen. Utsikterna för måndagen ser bättre ut, men Trafikverket uppmanar fortsatt trafikanter att vara försiktiga på vägarna. Arkivbild.
Underkylt regn orsakade många av olyckorna i norra Sverige under söndagen. Utsikterna för måndagen ser bättre ut, men Trafikverket uppmanar fortsatt trafikanter att vara försiktiga på vägarna. Arkivbild. Foto: Grøtt Vegard Wivestad/NTB/TT
Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

Förhållandena ser någorlunda bättre ut, men Trafikverket uppmanar fortsatt trafikanter i norra Sverige till försiktighet på grund av risken för ishalka.

– Vi har inte samma typ av varningar eller lika många olyckor inrapporterade. Men det är svårt att säga att en väg är helt halkfri, säger Alexandra Elias, kommunikatör på Trafikverket.

Anledningen till söndagens halka var regn som omvandlades till is när det träffade kalla vägbanor. Fenomenet gör det nästan omöjligt för Trafikverket att göra vägarna halkfria. Vissa vägar var extra utsatta, bland annat E14 norr om Östersund som trafikerades av många stugbytare.

Måndagen ser ut att bjuda på lite mildare temperaturer, något som bådar gott för trafiksäkerheten och halkrisken.

– Men det kan finnas isfläckar på sina håll, så var försiktiga, råder Alexandra Elias.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons