Annons

Förundersökning om polisskott läggs ner

Åklagaren har lagt ner förundersökningen om ett fall där en man sköts ihjäl av polisen utanför Varberg i april. Arkivbild.
Åklagaren har lagt ner förundersökningen om ett fall där en man sköts ihjäl av polisen utanför Varberg i april. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Det förmodade jaktgeväret var bara ett luftvapen. Men åklagaren väljer ändå att lägga ner förundersökningen mot polisen efter dödsskjutningen av en man i 30-årsåldern utanför Varberg i april.

– Han har uppfattat att han befunnit sig i livsfara och därför avlossat ett skott. Skottet gick genom ena armen och in i bröstkorgen. Polisen har agerat i en nödvärnssituation, säger åklagaren Lena Kastlund till Hallands Nyheter.

Händelsen inträffade i samband med ett bråk efter en trafikolycka i början av april. När polispatrullen anlände drog mannen fram ett luftvapen, som han vid flera tillfällen riktade mot polisen. Det slutade med att han sköts och dödades.

Enligt åklagaren var luftvapnet väldigt likt ett riktigt jaktgevär. Uppgifterna om att mannen även avlossade skott mot poliserna har dock inte kunnat bevisas.

– Det finns sådana uppgifter, att han gjort det. Men det är inget som är tekniskt utrett. Men det räcker ju med att han riktar vapnet, och det har han gjort flera gånger mot olika poliser, säger Lena Kastlund till GT.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons