Annons

”Frågan är om Kinnevik klarar sig utan Stenbeck”

Cristina Stenbeck.
Cristina Stenbeck. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Danielsson / Omni Ekonomi
Publicerad

Förtroendet för Kinnevik ”tar en rejäl smäll”, säger Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold till DI efter att investmentbolaget meddelat att de drar tillbaka försäljningen av 11 miljoner Millicom-aktier.

Han ställer sig frågan om Kinnevik klarar av sitt uppdrag utan Cristina Stenbeck.

– Frågan är om hon lämnade för tidigt, om organisationen var mogen att driva det här bolaget utan en aktiv storägare, säger Bornold till DI.

Annons

Han säger vidare att det är uppenbart att Kinnevik vill bli av med telekombolaget och att torsdagens nyhet känns som en panikåtgärd.

Bornold: ”Ren kapitalförstöring för MIllicoms aktieägare” (betallänk) di.se Kinnevik drar tillbaka sitt erbjudande av aktier i Millicom kinnevik.com Förhållandena anses inte vara nog attraktiva för aktieägarna direkt.omniekonomi.se Kinnevik avser avyttra sitt innehav i Millicom genom ett publikt erbjudande och en utdelning till Kinneviks aktieägare (3 juni) kinnevik.com Kinnevik ändrar utdelningspolicy – delar ut Millicom-aktier (4 juni) finwire.omniekonomi.se Millicoms pressmeddelande om avyttringen (3 juni) https://millicom.gcs-web.com/news-releases/news-release-details/kinnevik-intends-divest-its-shareholding-millicom Kinnevik avyttrar innehav i Millicom (4 juni) tt.omni.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons