Annons
Kommentar

Daniel Kederstedt:Framtiden är förutsägbar – nu ska vi berätta om den

Framtiden är redan här! I en ny satsning söker vi svaren på vilken utveckling som väntar det kommande decenniet. Vi har bett några av landets mest spännande personer inom sina respektive områden ge sin bild. En ny tanke varje dag. Totalt 20 tankar om 2020-talet.

Under strecket
Publicerad

Vi har bett 20 av landets mest spännande personer ta med läsaren in i sin hjärna.

”The Future is unwritten”. Texten från The Clash klassiska singel ”Know Your Rights” pryder också en fasad i New York.

Där, i korsningen i East Village, slår det mig alltid hur sant det är men ändå inte. Verkligheten är trots allt förvånansvärt förutsägbar. Det är också det journalistiska avstampet i vår nya satsning, 20 tankar om 2020-talet.

Vi har bett 20 av landets mest spännande personer, oftast entreprenörer, inom sina respektive områden att ta med läsaren in i sin hjärna och till en speciell tanke. Förhoppningen är att det ska sätta igång tankarna hos dig som läsare.

Vad är det för framtid vi är på väg mot? Vad känner jag inför det? Och hur kommer vi blicka tillbaka mot den värld vi lever i just nu, om den vision som personen i fråga faktiskt ger stämmer?

Är det snart dags att välkomna nanorobotar som cirkulerar i blodet för att rensa cancerceller, något man redan lyckats visa hos möss och grisar? Och är det så att algtröjor bara är ett första steg i hur framtidens textilier kan komma att se ut? Det är i alla fall vad två av visionärerna och entreprenörerna förväntar sig när de blickar mot det kommande årtiondet.

Spännande, inte sant?

Samlingssida: 20 tankar om 2020-talet – en tanke om dagensvd.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons