Annons

Frankrike kan införa invandringskvoter

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe under debatten i nationalförsamlingen, som är parlamentets underhus.
Frankrikes premiärminister Edouard Philippe under debatten i nationalförsamlingen, som är parlamentets underhus. Foto: Thibault Camus/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Frankrikes premiärminister Edouard Philippe öppnar för att införa invandringskvoter, framför allt för dem som söker sig till landet för att arbeta, skriver tidningen Le Monde.

Under en debatt i den franska nationalförsamlingen säger Philippe att han inte är rädd för att överväga idén om kvoter, och att "man måste ha en pragmatisk inställning i relation till våra behov av arbetskraft".

Philippe säger också att det franska asylmottagandet är "mättat", och hänvisar till att asylansökningarna i Frankrike ökade med 22 procent mellan 2017 och 2018, rapporterar Le Figaro.

Debatten i nationalförsamlingen ska följas av en liknande debatt i senaten på onsdag. Debatterna har initierats av president Emmanuel Macron som nyligen flaggade för en skärpt migrationspolitik.

Invandringsfrågan har tagit större plats i den politiska debatten i Frankrike sedan proteströrelsen Gula västarna inledde sina veckovisa demonstrationer i slutet av förra året.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons