Annons

Fransk borgmästare dödad av skåpbil

Frankrikes president Emmanuel Macron har framfört sina kondoleanser till den döde borgmästarens familj. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron har framfört sina kondoleanser till den döde borgmästarens familj. Arkivbild. Foto: Michel Euler/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Borgmästaren i staden Signes i södra Frankrike har dödats av en skåpbil som körde på honom, rapporterar franska medier.

Händelsen inträffade på måndagseftermiddagen när den 76-årige Jean-Mathieu Michel konfronterade två personer som försökte dumpa bråte på en privat väg i staden, rapporterar tv-kanalen BFMTV. Personerna gick med på att lasta tillbaka bråten i sin skåpbil, men när de körde därifrån ska de ha kört på borgmästaren som dog av sina skador.

BFMTV:s källor uppger att personerna, två män i 20-årsåldern, har frihetsberövats. En utredning har inletts om huruvida påkörningen skedde med uppsåt eller om den var en olyckshändelse.

Departementets Vars 153 kommuner har flaggat på halv stång under tisdagen för att hedra Jean-Mathieu Michel, som varit Signes borgmästare sedan 1983.

Frankrikes president Emmanuel Macron har kontaktat Michels familj och framfört sina kondoleanser, skriver Var Matin. Även flera andra franska politiker, som Paris borgmästare Anne Hidalgo, har reagerat på det inträffade.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons